Първи в темпо реже ленти
(за музей ги май събира),
втори пък апартаменти
взел да колекционира.
Трети с тембърче фалшиво,
колко сме добре си писка,
а четвърти пестеливо
социални суми стиска.
Пета все по магистрали
се развява и дърдори,
шести с разни али-бали
се заел цени да бори.
Седми по коктейли шета,
осми – в странство...
Резултатът?
На кавала пак девета
дупка е електоратът.
© Борко Бърборко Все права защищены