Попаднах на нея, докато
съчинявах
нелепо стихотворение
за литературно четене
не знам къде си -
"Всичко,
от което
имате
нужда
сега."
Реших, че се будалкат.
На кого му пукаше
от какво имам
нужда сега?
Имах нужда от нещо за пиене,
разтропана жена,
думи за стиха.
Разлистих я с надеждата
да ги открия
в шибаната брошура.
Бях като изправен
до стената
за разстрел
или
да замерваш гаргите
с ланшни курешки.
Завъртях я няколко пъти
отзад-напред и
отпред-назад.
Значи не бях готов.
Не знаех какво да правя...
Историята на рекламата
засяга всички нас.
Пий бира,
чукай,
пиши!
Всички брошури
са досадни,
но някои те карат
да се замислиш...
© Янко Все права защищены