18 окт. 2013 г., 11:37  

Булевард 

  Поэзия » Любовная
737 0 7

Булевард
 

Аз приличам на тягостен, стар булевард

със обрулени кестени, стари витрини.

Мисълта ми – заложница в клуб за хазарт,

чака твоите стъпки отново да минат,

както някога бавно сновяха по мен.

Аз застилах килим от мечти и копнежи.

Булевард бях. За твоите стъпки скроен.

А сега съм потънал във прах. И понеже

още дишам във нощите твоя парфюм

и забравил съм дим и бензинови пари,

та си викам понякога сам и наум –

да се струпа дърво. Или гръм да удари,

че да срути асфалт и бетони по мен.

Да сноват репортери. Да вият патрулки.

И във този ден – сигурно зъл и студен

да се сетиш за нощите с цвят на светулки.

Че след хиляди стъпки, сновяли по мен,

чакам твоите в мрака отново да чуя.

Булевардът без стъпки е тих и сломен.

Само вятър и горест отнякъде хлуят.

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??