Буря
Сдрачи се рязко. Притъмня.
Излезе вятър на въздишки.
Смесѝха се небе, земя.
Духът природен се отприщи.
Настъпи хаос. Блясък. Гръм.
Светкавици разбиха мрака.
Градушка. Леден калдъръм.
Поля и ниви побеляха.
Небето сякаш се продра.
Чудовищен порой отприщи.
От всякъде тече вода
понесла кал и коренища.
След тоя грозен листопад
всичко изглежда полумъртво.
Стъбла обрулени стърчат
сами след ледената жътва.
Последен гръм. Ни цвят, ни плод.
Светът осиротял изглежда.
Но в мъката мъжди живот,
на който казваме... надежда.
© Александър Калчев Все права защищены