17 нояб. 2020 г., 18:26  

Бягство 

  Поэзия » Другая
421 4 9

                           На Дени

 

В торба - мечта и книга, и комат,
съдбата с пръст посочи и се случи,
и с влажен взор - на любопитно куче,
звездите над главите ни блестят.
Потърсих в мрака топлата ръка
и зная - и на тебе ти дотегна,
безкраен път, в нозете ни ще легне,
посоката потайно ще река,
на Месеца, да знае накъде.
Уж дреме, а наднича любопитно
и щом край него вятърът прелитне,
по диря звездна да го доведе.
А капне ли на клепките ти сън,
аз с вишнев цвят душата ти ще скрия,
зелена, тайна пролетна магия,
ще ни спаси от бурите навън.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??