Бях Смъртта
и Живота бях.
Бях Любовта
и Омразата бях.
Като какъв ли не живях!?
Като Мъгла,
като Самота,
като човек
и всеки век
се чудех защо съм такъв,
и като нещастника пръв
бягах от всяко щастие
и прегръщах всяко нещастие!
Кого ли не бях,
но само едно не успях
и него с болка разбрах,
че себе си единствено не бях!
© Никой Все права защищены