Бях на цигарите в ярема
О, някога и аз цигари пушех!
И каго влюбен бях се пристрастил.
Тогава разума си за това не питах,
а исках със Порока да съм мил!
В казармата с години не съм служил.
Като студент аз станахофицер.
С два летни лагера това заслужих
и станах на военните авер!
След първи курс бе първата казарма,
а втората щом свърших пети курс.
На втората аз скъсах свойта "карма"
и там започнах навика си щур!
Цигари почнах аз да си купувам,
от "мухтата" изпитвах вече срам.
Така във Ротата место заслужих!
Но без да искам паднах във капан!
Започнах значи, в Петдесет и седма!
В Осемдесет и втора сложих край!
И скъсах аз с цигарата Последна.
И от тогава се въздържам, май!
12.05.2014г.София
© Христо Славов Все права защищены