Яд ли те е?
Яд ме е, брате!
Яд ме е...
Яд отвътре ме яде,
яде ме и ме изяжда,
жив ме яде...
Яде ме и не спира,
както бял червей мършата яде...
Яде ме, а аз съм безсилен...
Безсилен, слаб, болен...
Болен съм от любов,
но не от тази, която Ти познаваш!
Любовта ми е към онова, що е живо...
онова, дето е преди нас,
онова, което Ти газиш, тъпчеш и убиваш,
онова, което Ти късаш, режеш и гориш!
За тебе то няма душа, няма разум, няма чувства!
Не изпитва болка - убивай го !
Нали все пак Ти си висшият,
Ти си този с разума, с душата,
Ти си този, който решава.
Ти, брате...
А Ти си никой и нищо,
едно зрънце в пясъка на плажа,
една тревица в зелената поляна,
един миг във времето...
Не го забравяй!
Аз ще ти напомням, брате!
А мен ме боли...
яде ме...
яде ме, защото обичам всичко що е живо,
яде ме, защото и тебе те обичам, брате...
© Крут Все права защищены