8 янв. 2012 г., 19:10

Бяла бележка 

  Поэзия » Другая
834 0 5
Бяла магия се прави за щастие.
Бели вълни морето издиша.
Бяло се пие с белите ястия.
... Бели стихове още се пишат.

...
Бяла момата в народната песен.
Бяла чешмата, с водата в зори.
Бяло добро на път - стръмен и тесен.
Бели във къщите всички стени.

...
Бяла пързалката в Люлин, по здрач.
Бяла на Витоша старата хижа.
Бяла вратата, зад белия праг.
Бели молитви за белите грижи.

...
Бяла улица, следобяд и обърнах шейната.
Бели бузките на сестра ми и днес.
Бели сълзички във тъмнината...
В бяло и татко сънувах нощес.

...
Бяла зима и бяло навсякъде...
С бяла днес е и мама коса.
Бели клавиши и пак ни запява-
песен за Бялата тишина.

© Алида Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??