Сняг вали, вали, вали -
сипе се над тихите гори.
И завива той селца,
та зарадва малките деца.
Грабват палавниците шейните -
спущат се от стръмнините...
Смях и весели закачки има -
пак дошла е Баба Зима.
Шарко скача край децата -
весело е във играта!
Всички скачат и лудеят,
всички тичат и се смеят!
1980 г.
© Таня Георгиева Все права защищены