Живеем със своите очаквания...
надяваме се на промяна...
Жадуваме щастие с непрестанна нега,
бъдещето... къде ни остана...
На кой завой се отнесе,
заплесна, заспа...
и забрави ли колко много го чакаме...
с една едничка надежда, за повече светлина.
Кроим и планираме смело,
мечтаем вълнуващо, дръзко..
с въодушевления не премерени
бленуваме новото, възвисени от чувство.
А дори не прозряхме,
че бъдещето е скрито в сега...
във всеки от нас, във всяка глътчица въздух ,
напоена с всичките ни дела.
Загледани нейде в далечното,
разминахме се с,същественото за него,
в направеното тук и сега
и пропуснатото, наше наследство.
А то, бъдещето пътува...
Не бърза, полека върви...
и те среща точно навреме
с всичките свои бодли.
Точно там... където поиска.
Където готов си за изненади!
Където си стигнал звездите...
и преодолял сам, трудности и прегради.
© Валя Сотирова Все права защищены