Няма, не съществува съвременна война с мисия
благородна, щом тя причинява смърт на невинни
хора и грозна разруха, щом без бащи или без майки
остават хиляди деца сираци, само и само да сбъднат
войнолюбците алчните си за власт и пари мераци.
Но крайно време е вече това да се промени и мирът
да победи, време е заедно да се обединим и бъдеще
без войни да градим, да време е високо и ясно да кажем
без страх, ние сме съвременни хора на двадесет и първи век,
да застанем задружно всички, рамо до рамо, човек до човек,
и да спрем братоубийствените,омразни, вредни войни,
които изкуствено ни разделят и правят врагове от векове.
За да няма никога вече горчиви сълзи в невинните детски очи,
и за да има за всички хора щастливо сбъдване във всички дни,
нека победим със своето твърдо НЕ коварните облачни беди,
и суетните нагли имеперски олигархични мераци завинаги.
© Кръстина Тодорова Все права защищены