17 февр. 2013 г., 19:49

Бъди 

  Поэзия
600 0 8

Българийо,

скъсай синджира на роб!

Героят е в тебе,

а не в тъмен гроб.

Стига пълзене,

трябва борба!

Вече е време

да чуе света,

че ние сме живи,

че ние не спим,

че нас ни убиват

защото мълчим…

Българийо,

имаш достойни чеда,

Европа те смята

за своя врата,

ръждясал обаче

е нашият ключ,

но бедност на бунт

единствено учи…

Нека покажем,

че има сърце

всеки пораснал

и всяко дете,

които днес страдат,

които търпят,

но вече са будни

и вече не спят…

Българийо,

май че удари часът,

събуден е вече

във тебе лъвът.

Ревът му се чува,

той точи зъби,

чупи окови

да сбъдне мечти.

Далеч съм сега,

но се моля за теб!

Пътят е труден,

трънлив и нелек…

Дано,

не напразно

сърцето тупти.

Българийо моя,

бъди ти, бъди!

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??