Душата ти в агония се мъчи,
разбирам те, приятелю, повярвай!
Сега гърдите си нахално пъчи
навярно някой, който твойто
място днес не заслужава...
Уви, животът е такъв - изменчив...
обратите във него са игра велика!
Но изборът един е само -
да се бориш непрестанно,
да чакаш пак Късметът ти
да те повика!
А той, Късметът, черногледци не обича -
отива там, където някой се усмихва!
Към него лесно, бързо се привиква,
затуй понякога измежду пръстите
изглежда, че изтича...
Недей го пуска, щом при тебе е дошъл -
докажи му, че го заслужаваш!
Бъди Човек - имай вяра и акъл
и себе си недей да подценяваш!
© Даниела Ганчева Все права защищены