Седни до мен. Не говори.
Нощта е толкова прекрасна.
Прегърнати са две души.
Там някъде звезда угасна.
Седни до мен, да постоим.
Животът ни е много кратък.
Миг само и ще отлетим.
В прахта оставен отпечатък.
Седни до мен, звездице моя.
Да бъда в твойта светлина.
Душата ми усетила покоя.
Докосната от топлата ръка.
Седни до мен и ме обичай.
Летяща птица сред простора.
Щастлива по водата тичай.
Забравила за делнична умора.
Седни до мен, да те целуна.
Мечтана и жадувана жена...
© Гедеон Все права защищены
Понякога създаваш Галатея, за да носи в себе си лика на "Мечтана и жадувана жена..."