Бъди до мен!
Заспивайки, аз чувам неговото дишане.
Поредният е той за мене непознат.
Дъхът му гали се в косите ми
и моите мечти прелитат покрай тях.
За мен е непознат, но го познавам!
Усещам го тъй истински за мен.
Усещам още пръста на съдбата,
тъй неслучайно срещнал ни в този ден.
Той не е непознат! Познавам го отдавна,
защото го усещам - не е нов.
Макар че срещнала съм го наскоро,
душата ми усеща зов - зовът е за любов!
***
Картина светла на бъдеще безгрижно
рисува моето въображение сега.
А непознатият за мен все по-познат остава
и все по-светла виждам нашата съдба.
Молитва за душата си отправям,
защото знам, че ако пак греша,
на следващия ден ще съжалявам,
защото подарила съм му себе си в нощта.
***
Видях го - в този миг дъхът ми секна,
той проговори - а аз занемях,
прегърна ме - във мене нещо трепна,
а след това завинаги остана си така.
Сега съм по-различна - аз съм влюбена!
И моля се тъй влюбен да е и той,
защото без това съм по-изгубена, отколкото била съм досега.
***
И ме прегръща. Чувам неговото дишане.
Уж беше непознат, а спи до мен.
Допуснах го тъй бързо във сърцето си...
Дали ще си отиде с идващия ден?
Бъди до мен!!!
© Диляна Василева Все права защищены