Бъди жена и волен дух на птица,
бъди небе и чуден детски смях.
Бъди море и мой жадуван пристан,
бъди любов, дошла от буйна страст.
Бъди река и мой вековен глетчер,
бъди душа и миг от сън жесток.
Бъди съдба и моя свидна вечност,
бъди жена от дъх за цял живот.
© Васил Борисов Все права защищены
Другото са епитетите: ще звучи по-стегнато без тях. 👍