Добротворството и добротата
са на бъдното, деца, вратата!
Добротворството и добротата
идват от на времето недрата!
Добротата е във вас, дечица! -
Дар от Бог и Негова десница!
Доброта чрез труд се възпитава,
приказен животът за да става!
Поздравът преди бил:„Бог доброто!“ -
Всички го изричали с охота! -
Поздрав жарък, свят, с любов наситен! -
Поздрав за добро, на обич китен!
.........................................................................
Добротата е, деца, в сърцата!
И застеля вредом необята!
© Стоян Минев Все права защищены