Българийо велика,
що хубава си ти!
С многобройни планини
обвити са твоите земи.
На Балкана кървища проляти,
а в земята гният хиляди тела.
Нито бедни, ни богати,
щом за нас си ти една.
С чест и слава ти прослави
наши воини и чеда.
Мила си, Българийо велика!
Мила си на нас и на врага.
Че не успяха турци да те имат,
защото бранихме си ний честта.
Израснахме, Българийо, със сила,
чест и доброта!
Вий борци научихте ни
да пазим нашата земя.
Дето с болка, мъка и олово
бранили сте син и дъщеря!
© Памела Все права защищены