БЪЛГАРИНО, ЖИВ ДА СИ!
Борбен, бърз и безнадежден,
Ъгловат, заоблен и чепат,
Ловък, лъскав и лъжовен,
Галантен, грозен, гаден,
Арогантен, ангажиран,
Рицар, роден, свят,
Истински, с любов обичан,
Но не винаги признат,
Обичай, радвай се люби,
Живей, руши, гради,
Имай свойта гордост ти,
Винаги човек бъди!
Да се знае и предава,
А и след векове дори,
Скромността и наш'та слава
Истината за всички българи!
2001 г., гр. Пловдив
© Мария Никленова Все права защищены