Прощавайте! Страдам
за мрачните, страшните
робски души и стени...
За човекопродажните,
празни, прокажени,
съхнещи, плачещи дни...
Ех, кой ли ще каже
думи възраждащи:
"Българино, стани!"...
Марин Тачков
23 април 2016 г.
© Марин Тачков Все права защищены