Българийо красива,
душата ми се свива
като гледам млади хора,
как нагло те погазват
и в чужбина - тяхната изгора,
отиват те да се показват.
Защо не виждат твоята хубост
и не премахнат от себе си оная грубост,
с която те одумват
и красотата ти завинаги погубват?
Защо не се опитат да видят в тебе красотата,
а се лутат и си търсят нейде другаде съдбата?
Защо гърба си към тебе обръщат
и в родния си дом веч никога не се завръщат?
Защо? Защо? Защо извършват това зло?
Защо се опитват толкова да те забравят
и продължават към тебе гневни думи да отправят?
Забрави ги и не ги допускай повече до теб,
бъди студена с тях като кубче лед!
© Мария Все права защищены
УЖАСНО СТИХО! Никакъв смисъл, само някакви нахвърляни въпроси и наивни откъслячни аргументи (лично мнение).
България може да е най-красивата, но това няма нищо общо с всичко останало...