Земя на сините простори
земя на сенчести гори
земя на веселите хора
земя от пепел и мечти
когато гръм над теб удари
народът твой не се бои
а бори се с неволите се справя
земята си да облагороди
земя богата на герои
разбили вражески порои
земя красива като цвете
единствена и свята под небето
дано да станеш в идните години
със своите балкани и долùни
със своя народ героичен
в Европа бисерът едничък
© Георги Пенчев Все права защищены