За вас, о, българки чудесни,
в душата ми се раждат песни.
Жени и мъдри, и красиви,
и много, много талантливи.
По дух сте волни като птици.
За своя дом сте като жрици.
Сърцата ви са благородни
и влюбени във всичко родно.
Дарени сте с ръце изкусни.
Мед са сладките ви устни.
Ръцете ви тъй нежно галят,
в сърцата мъжки огън палят.
Раждате с любов в сърцата
на българския род децата.
Поклон пред вас, жени чудесни!
Поднасям ви букет от песни.
© Генка Богданова Все права защищены