Размножение, храна, доминантност –
еволюция стара в нашия век.
Скъп костюм, очила, елегантност –
животинска фасада, проформа човек.
Разширява контакти, умело лавира,
нагажда се бързо към всяка среда.
Струва-търгува – с успех парадира,
издига се лесно в маймунска тълпа.
Живот си живее в пещерата просторна
има си джаджи, играчки безброй.
Пълно щастие лее от екрана огромен
телевизорът тънък с канали – порой.
И цели големи, все за лична облага,
разгръща с размах, приспособленецът той.
Тънки-дебели, сладострастна награда -
И за секса си плаща, конформистът герой.
И всичко е редно и много нормално,
осреднена извадка, обикновени неща.
Нищо ново не става, тече си банално,
битието безсмутно из Средна земя.
© Александър Митков Все права защищены