Весь мир - театр
Актёры разобрали роли авторитетов,
На сцене свет, а в зале нет свободных мест
Быть иль не быть – вот в чём вопрос и горсть ответов,
Оркестр и яма, и цветы со всех окрест...
Проводит стоя зритель каждого и вспомнит,
Как лицедейство поглощала тишина,
И было правды торжество таким… возможным,
И было точным пониманье тождества.
Рубины камер всеоглядно на прицеле
И в крупных планах ожидание слезы… -
Она добудется и вновь талант измерит,
И грянет гром аплодисментами грозы...
…Всё ради первой чистоты – ей не изменит
Ничья душа, что в мир пришла за ней,
В игре тирана камни мавзолея
Слеза истОчит до его мощей.
(превод на текст)
Целият свят е театър
Актьорите получиха главните роли
На сцената е светло освещаване, в залата няма празни места
Да бъдеш или да не бъдеш – това е въпросът и няколко отговора.
Оркестър, яма и цветя навсякъде...
Публиката ще се сбогува с всички и ще запомни
Как играта беше погълната в тишина,
И триумфът на истината се случи,
И имаше ясно разбиране за триумф
Рубините на камерата са навсякъде.
И близките планове очакват сълзи... -
Тя ще бъде и отново сълза ще измери таланта,
И гръмът ще гърми с аплодисменти на гръмотевична буря...
...Нищо в името на първата чистота няма да промени това.
Всяка душа дойде на света благодарение на нея,
И в играта на тиранина камъните на мавзолея,
Но сълзите ще ги източат до самите кости.
© Сенилга Все права защищены