Целувам ти клепачите, любими,
целувам ги, когато кротко ти заспиш,
с целувка пак изписвам твойто име,
мигът ти давам – да го задържиш.
Целувам те и нежно по страните
и гледам аз във твоето лице –
от него ще изпия и сълзите
и ще ги пия, мили, от сърце!
Целувам всяка част от твойто тяло,
макар и днес да бъде само във съня,
ако не те целуна, би боляло
сърцето мое във нощта.
Държа те силно – няма да те пусна,
ти спи спокойно – аз ще съм в съня.
Да ти целуна устните не ще пропусна,
когато дойде новата зора.
Знам, малко още – времето ме гони
и то разбива този сладък сън,
нощта ще чакам пак под счупените клони.
Не, не заключвай – аз ще съм отвън!
А ти ме чакай от съня унесен,
очите ми изпълващ със мечти
и ще подхвана нежна самодивска песен,
и ще целувам, мили, ти спокойно спи!
© Яна Все права защищены