<< Юда посочил с целувка Христос (истината), за да го предаде>>
(според библията)
На мисъл прикрита и злобна
е рожба. Грозно отроче е тя
на подлост и завист отровна,
на дявола черен и злата змия.
Зад фалшивите ласки привидни
се крият коварство и злоба, и мъст.
Студени усмивки ехидни
вещаят нещастия, плесен и пръст.
Преструвка зловещо коварна,
предателство черно за шепа пари...
О, тя е целувката гадна
на злото вековно, което не спи!
Не ласки и обич гальовна,
ни полъх нищожен от пролетен лъх...
Тя в себе си носи отровна,
отровната мисъл - зловонния дъх!
28.04.2009 г.
© Христо Оджаков Все права защищены
Лицемерието и продажността са вечни, като света:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=152335
Поздрав за изразената позиция!