"Няма безплатен обяд!"
Това от древността битува.
Родени голи в този свят:
със слънце и звезди пътуваме.
"Няма безплатен обяд!"
И всеки плаща с каквото може:
един на горест е богат,
а друг умира в златното си ложе.
"Няма безплатен обяд!"
Нима това е Божия справедливост?!
Различни сме на този свят.
Различна е за всеки Божията милост.
© Стойчо Станев Все права защищены
Божията милост според мен като даденост е еднаква за всички, но разликата към всекиго от нас зависи от нашето съзнание и отношение към нея.