Не дишат цъфналите кестени
на май плодородния дъжд,
а разтварят бели бастунчета
и под чадърите сприхаво кашлят.
До тях жълтополи глухарчета
шият пухени защитни ямурлуци,
ред по ред новините ще раздухат
и ще обявят десант от парашутчета.
Небивали истории в палатките,
издигнати под шипковите храсти,
разказват пъстри полски ястребици
за семена, зрънца и тревици.
А брезата от жалост угрижена
приготвя сироп и елексир
и също дава на всички летящи,
пълзящи и тичащи подслон.
© Мария Все права защищены