Чуваш ли песента, която долита от Юг
- птица съм аз, залутана в небето,
изгубила вярната посока на своето гнездо.
Чуваш ли песента на тъжната Чайка -
плаче за своя недолюбен, Безименен любим.
Чуваш ли ме? Това съм аз, самотната Чайка.
Гласът ми е мелодия от сърцето
и екот, дълго затварян от стени.
Ще отворя тази вечер здездна
прозореца на моята стая,
оттам ще те приканя с мойта песен,
сливаща се с плача на лозите, да отпиеш от
извора на душата ми и затрептиш
със нежните струни на Чайката,
която, дочакала своя Феникс,
с нея към жаравата да полети.
© ДИМА Все права защищены