Чака нощта,
сгушила в скути
пророчества стари.
Чака нощта -
да намери жадува
в безкрая Звезда.
В книгите древни
чела е тя – ще блесне
в мрака Искра.
Небе и земя
ще бъдат едно –
Бог и Човек.
Топи се нощта…
и се ражда от век
Светлина! Светлина!
© Гизи Пиринска Все права защищены