Чакаш ме...
Чакаш ме, а мене огин ме гори
лозето големо бера вече три дни.
Да се сети некой ядене да донесе
нема и това е, гладен ке се мре.
Дома ти лежиш си кой е като теб,
комшията ти свири заран още в пет.
Селските ергени на нашио плет
само се кокорят да те зърнат теб.
Лозето обрах и чергата послах,
тука под ореха днес ще си лежа.
Комшийката чакам като напече
и тя ще полегне, ще се съблече.
Трета годин веке ум ви не доде,
ама днеска значи тя ще ми даде.
Тука под ореха сичкиот резил
като ти върна пак шъ съм ти мил.
© Аластор Все права защищены
под ореха сенчест
резила ще скрием
като се напием
на Въл4о две- да не реве
на Белла - КРИСТАЛНА
НА ДИМОВ- ГРААЛНА
и аз ще отпия...от твойта Ракия
Тъй ще си по- благ, Пийни му!! ЮНАК!!