ЧАСЪТ Е 7
.. най-смислените мои часове започват вечер – някъде към седем,
натискам си моливчето "Б-2"! – монах, върху хартията приведен,
вторачен в отлетялото си днес, записвам невъзможното си утре –
и ви изпращам светлата си вест през windows-а на вашите компютри,
и – пълен непрокопсаник, живях – неприложим със простите си думи,
събрах ви две-три шепи звезден прах, че да огрея мъчните ви друми,
на дъхче от дълбокия Безкрай, във който ние всички ще потънем,
със вас делих и своя чер кравай, и болката във моя стих безсънен,
не знам дали молитва ви чета, или ви пея с пролетния птичък? –
не искам вече друго от света, освен едно – все тъй да ви обичам.
14 юний 2019 г.
гр. София, 19, 00 ч.
© Валери Станков Все права защищены