Не е имало кръст.
Или не. Били са стотици.
От повехналите очи
са се стичали сълзи,
изсушени от птиците
или вятъра,
или облаците космати.
Не е имало кървища.
Или не. Имало е отатък земята
цял потоп. Хекатомба
и воня на разложени рани.
Не е имало стон.
или не. Сраснали се стенания
в кански вой, сякаш глутници
бели души, на парчета разкъсани,
към небето поемали
във хорото предсмъртно.
Било на възкръсване.
© Павлина Гатева Все права защищены