Черешова задушница
Покривка на земята,
там - хляб, житò и вино.
Приседнали в тревата
и няколко роднини.
А славеите пеят,
напредва месец юни.
Череши черни зреят...
и бели - като думи.
Раздаваме за помен
узрелите череши.
В очите грейва спомен
за сродниците наши.
Молитвено догаря
свещта на бъдно лято,
което ще прибира
храната ни в полята.
© Даниела Тодорова Все права защищены