Черно-бяло
Защо светът е черно-бял ?
Виждам само черно-бели хора
с погледи
празни,
мечтите им – същите ...
Подминават се, бутат се,
с извинение
забравено.
Излезте от филма си,
класически
и посрещнете цветовете,
топлите,
пък даже и студените.
Погледнете небето,
синьото.
Откъснете роза
нежна, червена
Пък погледнете любима в очите,
кафявите
и кажете с роза
"обичам те",
защото света не е филм
черно-бял
и без пъстрите му етюди,
защо би го живял?
В. Динчийски
© Виктор Динчийски Все права защищены