29 июл. 2014 г., 20:35

Черногледец 

  Поэзия » Гражданская
299 1 1

Черногледец

Не искам да съм черногледец -
за лошото да пиша все.
Но този свят ми каза: "Ядец"!
И лошото пак ме тресе!

И тъй нещата продължиха
и нищо в мен не се смени!
Те розовото в мен убиха...
и черното се настани!

Аз цял живот "ментета" срещам...
(по-лоши хора и от мен)
И всички те ми са отсреща!
Отровен е светът край мен...

Те често в мене се оглеждат 
и смятат, че съм будала,
аз добронамерен ги поглеждам 
и искам да им угодя!

Доктрината е много ясна:
Залъгвай, крий се и кради!
Нали със нея си отраснал.
Трудът на здравето вреди!
20.07.2014 г. Драгойново


 

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??