Все още си цъфти в студа,
червена, ароматна, дива.
Не плаши я дори снегът,
потръпва в рокля кадифе.
Снежинка плахо я целува.
И вятър тихо и шепти.
Роса очите и отмива.
След дъжд стъблото и блести.
С листенца плахо ни помаха,
усмина ни се със очи.
Сред тая бяла тишина
жадува следващата пролет.
© Румяна Маринова Все права защищены