30 окт. 2008 г., 11:01

Червено цвете 

  Поэзия » Другая
814 0 2

Червено цвете с пламнали желания,

поднасяш своя огнен зов.

Като стрела прелиташ над простора,

пронизваш моя ум и моята душа.

Червено цвете в слънчеви ридания,

роса от облачно кълбо,

теменужено унесен поглед,

връщат моя ден към светлина,

разлистена като дърво

от розово стебло.

Крайпътен лист отронва се безшумно,

полита с лекота от досега на вятър тих.

Седя край пътя, поглед впила,

теменужен поглед

да почувствам в утринта.

© Ирена Велинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??