Налей във чаша тънкостенна
червено и искрящо вино,
отпивай бавно, постепенно
вдигни наздравица любима.
За здравето, за любовта в живота,
за щастието и мира в света,
да бъдат хората добри
да няма във живота лоши дни.
Червено вино, тънкоструйно,
искри във чашите ни ти
дари ни здраве, дълголетие,
любовни нощи и щастливи дни.
Разкрий ни истини незнайни,
които знаеш само ти,
в теб се крият много тайни,
но с тебе умната, нали?
© ПЕНКА КАМБУРОВА Все права защищены