Студено е
и чакам.
Аз със още много хора
и на тротоара отсреща
чакат много хора.
Над главите им блести
малко червено човече.
Няма коли, но ние чакаме
и те чакат.
Един от тях тръгва към нас,
"не е ли невъзпитано".
Тогава един от нас тръгва към тях,
после друг от нас тръгва,
после един от тях тръгва,
студено е,
"не е невъзпитано, когато няма коли
и е студено",
правя крачка, за да тръгна,
силен вятър ме удря в лицето,
връщам се на изходна позиция,
навеждам се заради вятъра,
чувам шум в ушите си,
виждам как стъпалата до мен тръгват напред,
вдигам глава,
човечето е позеленяло
и е на по-ниско отпреди,
по-близко до земята
и върви...
© Еди Кой си Все права защищены