Слънцето е като златна торта,
небето като син гоблен.
Прекрачваш праг на двайста порта -
поредният ти ден рожден.
Върви уверено и бодро,
откривай нови чудеса.
Радвай се безкрайно много
на всяка минала врата.
Когато стотната прекрачиш,
духът ти нека все така
поставя цели и задачи.
Успехът идва след борба.
Бори се, сине, и успявай.
Тепърва влизаш в лабиринт.
В битките се закалявай.
Аз горд съм, че си моят син.
Ако от нещо имаш нужда,
(не се съмнявай във това),
недей да търсиш помощ чужда,
аз все до тебе ще вървя.
© Валентин Йорданов Все права защищены
Много здраве, щастие, любов
Красива творба и посвещение!