24 май е днес, българино, празнувай,
напук че тук бездуховност царува!
Светъл празник на знанието е днес,
но малцина към наука имат интерес.
Чалгата, а не книгата в България е на мода -
фалшив кумир в държавата на октопода!
Ерудираният по-добре в света се ориентира,
затова по-лесно важните неща тук намира.
Ний сме дали писмо и на други народи,
нека с това постижение да бъдем горди!
© Георги Все права защищены