На таз дата славна
тиранията фашистка падна!
Вечна памет вам, герои –
руснаци, американци, англичани и свои,
що врага сломихте
и свободата на Европа спасихте!
Няма да ви забравим
и винаги ще ви славим –
вие, що паднахте в борбата
и искахте разплата
за нашите убити сестри и братя!
© Георги Все права защищены