10 дек. 2015 г., 00:38

Честит първи студентски празник, Ивчо 

  Поэзия
304 0 1

Ти сам избра житейската пътека.

Ти сам избра морето да плениш.

Бъди щасив и съхрани човека
и постарай се, да го отстоиш.


Че хищници населиха земята
и хапят беззащитната и плът.
Студа разтапяй, като южен вятър.
От топлина нуждае се светът.

 

Нека са уверени ръцете,
кормилото с които ще държиш.
В очите ти достойнство нека свети
и нека на мечтите си летиш.

 

Бъди като морето непокорен,
като водата му, неустоим.
Животът е един и няма втори,
както ти си ми единствен син.

 

Този ден е твоят първи празник.
Ще го празнуваш докато си жив.
Последно, сине, от сърце ти казвам,
бъди ми здрав, усмихнат и щастлив.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Че хищници населиха земята
    и хапят беззащитната и плът.
    Студа разтапяй, като южен вятър.
    От топлина нуждае се светът."

    Късмет, здраве и спокойни води пожелавам на сина ти, Вальо!
Предложения
: ??:??