20 дек. 2019 г., 11:48

Чети ми 

  Поэзия » Любовная
701 0 7

Чети ми приказка - за сън,

седни на стола ми отляво,

сърцето ми сега кънти,

ще чуеш ако е заспало.

Все чаках принца. Не дойде -

по пътя конят му се спънал...

И ти ли мислиш, че дете

останала съм и жадувам

да се загубя в  тишина,

да пръсна хиляди трошици,

да ме открие Любовта

във кулата висока, да съм птица?...

Години сто да съм заспала,

да се събудя със целувка.

Душата стара, онемяла

да полети с орлица дръзка.

Чети ми! Нека да мечтая -

те, приказките са щастливи

и няма кой да наранява,

в тях Демоните са убити.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??