Един художник още непризнат
рисуваше във своя дом картина,
рисуваше с един единствен цвят
една четирилистна детелина.
Но свърши се зелената боя
и работата спря наполовина,
така, че вместо с четири листа,
остана тя трилистна детелина.
Художникът създаде най-неволно
загадка върху бялото платно:
Кое листо от трите е виновно,
че няма го четвъртото листо?
© Валентин Йорданов Все права защищены
Зная!!!!
Щастие и от мен!