Чичо Гошо се приготви
с анцуга и двете котви.
Взе си въдица и шапка,
и закуска да си папка.
През вратата той излиза
и по стълбите заслиза.
Котвата му се оплете
и му падна от ръцете.
Чичо Гошо я настъпи
и направи чупки тъпи.
И преметна се торбата,
и му падна във краката.
От болката загледа клето
и се пльосна до мазето.
И заохка, и запъшка,
и започна да се тръшка.
В болницата той постъпи,
гледа докторите скъпи,
раните му как зашиват,
и му се присмиват.
© Y. Panda Все права защищены