ЧИТАЛИЩЕ ЛЮБИМО
(по случай 100 години от основаването
На НЧ „Просвета" - с. Голема Раковица
Читалище любимо,
читалище вековно,
на всички си ни мило,
защото си ни родно.
Тука ние пеем,
танцуваме, играем
и всичко нам полезно -
пак тука ще узнаем.
Ти си основано
преди сто години,
в тебе веселим се
и лета, и зими.
Поклон голям аз правя
пред твоя колектив,
затова, че теб те има,
аз много съм щастлив.
© Валентин Добрев Все права защищены